Havaların kavurucu sıcakları maalesef evimizdeki muslukları da vurdu. Söz konusu küresel ısınma olunca, dünyayı hor kullanılan devletlerin gözlerini hırs bürümüş. İştahları kabardıkça kabarmış ve böylece koca dünya yaşlanmaya yüz tutmuş. Sorunların çözümü için önerileri ise tek kelime ile komik.
Bu sayımızda birbirinden ilginç yazılar ve röportajlar ile okuyucularımızın karşısındayız.
Yazarımız Abdulkadir Yılmaz sosyal hayatta denge "Adalet" yazısında şöyle söylemektedir. "Bilindiği üzere Cenab-ı Hakk insanı, pek çok şeye muhtaç olarak yaratmıştır. Bu ihtiyaçlardan biriside sosyal çevresidir…"
"Kul Sıkışmayınca Hızır Yetişmez" makalesi ile yazarımız Alper Yücel Zorlu konunun önemini şöyle özetlemektedir. "Bu darb-ı mesel, basit bir söz değildir. Hem tek başına insan hayatına dair çok önemli bir gerçek ve iman temelli bir düşünme biçimi olduğu gibi, aynı zamanda milletlerin hayatını ve kaderini içinde gözlemlediğimiz, milletlerin serüvenine dair bir anlam haritası hükmündedir."
Selçuk Üniversitesi Fıkıh Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker' e borçlanma, kredi kartları, leasing, banka kredisi, finans kurumları, mehir senedi, geciken faturaların durumu gibi birçok fıkhi soruları sorduk?
Onlar İslam' ı seçtiler ve Türkçeleri de gayet güzel, çocuklarını da İslam' ın öngördüğü çizgi doğrultusunda yetiştiriyorlar. Bu ilgi çekici ibretli röportajı yayına hazırlarken kendi ifadeleri ile yayınlamayı uygun gördük. Ahlaki değerlere sahip, yuva kurmuş ve Türkçeyi öğrenmiş bu insanların duygularını samimi bir şekilde ifade etmeleri doğrusu bizi de etkiledi. Siz sevgili okurlarımızla müslüman kardeşlerimizin samimi duygularını paylaşmak istedik. Ayrı zamanlarda ve mekânlarda İslam' ı seçmiş bu insanları kader bir araya getirdi. Dileğimiz odur ki sayıları daha da artsın. Leyna Pekkendir; Kiev - Ukrayna, Evli 2 Çocuk Annesi. Yasemin Shumaeva; Ukrayna - Donetsk Şehri, Meslek Okul Mezunu Evli. Snejana Elif Elveren; Rusya, Kiev Milli Yabancı Diller Üniversitesi, Yüksek Lisans, Evli 1 Çocuk Annesi.
Karı koca ilişkileri tabiî ki sorunları bitmek bilmez. Önemli olan sorunlar değil nasıl çözüldükleridir. Mehtap Kayaoğlu karşılaştığı olayları "No-Frost Buzdolabı Kocalar" yazısı ile okuyucularımıza sunmaktadır.
Psikolog Taha Ömeroğlu bu ay ki "Neden Ağladığımı Bilemezsin Anne!" yazısı ile çocuk eğitiminin ne kadar önemli olduğunu vurgulamakta "Ey anneciğim, ey babacığım dünyaya gelmeyi ben istemedim. Bu konuda benim herhangi bir istek ya da iradem söz konusu değil. Ana karnına düştüğüm andan beri siz benim geleceğimi planlamaya başladınız, beni büyütmeyi düşündünüz, düşlediniz. Hiçbir şekilde yetişmem konusu aklınıza gelmedi. Eğer sorumluluğunuz beni dünyaya getirmekse tebrikler onu başardınız." diyerek bizlere yazısında ders vermektedir.
Yazarımız Zeynep Öymez "İsraf zulümdür" yazısı ile israfı işlemektedir.
Allah dostu bir hekim Haluk Nurbaki 10. seney-i devriyesinde "Babam Nurbaki" makalesi ile Ali Nurbaki' nin yazısı bizi duygulandıracak.